WK Handboogschieten

Handboogschieten aan de voet van de Sint-Jan

In opdracht voor Marijn Producties en Team TOC hebben we licht, geluid, video en special effects mogen verzorgen voor de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019 in ’s-Hertogenbosch.

Speciaal voor de wereldkampioenschappen is er een tijdelijke arena gebouwd op de Parade, het kloppend hart van de stad, gelegen vlak onder de beroemde Sint-Janskathedraal. In deze arena zijn sport en entertainment gecombineerd voor sportfans en een divers publiek. Naast de Parade werd tijdens Archery2019 ook geschoten op de velden van rugbyclub The Dukes en het Zuiderpark.

Bij het grootste sportevenement van 2019 werden niet alleen de tribunes gevuld met sportfans, maar dankzij een divers entertainmentprogramma ook met een groot divers publiek. Van een Fortnite Gameshow, Edwin Evers Band tot een Red Bull Racing F1-wagen.

Opdrachtgever

Marijn Producties, Team TOC

Geleverde diensten

Aftermovie

Over het project

Het evenement duurde twee weken en was een enorm succes voor iedereen. Volgens de onderzoekers bezochten in totaal 10.200 mensen de wedstrijden van het WK, dat van 3 tot en met 16 juni plaats vond in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Nog eens 13.371 mensen kwamen via de verschillende side-events in aanraking met het evenement, dat onder meer bestond uit een BowBingo voor eenzame ouderen, Archery for Everyone clinics voor mensen met een beperking en Stay Focused concentratietrainingen voor eindexamenkandidaten. Het uitgebreide entertainmentprogramma, met optredens van onder andere YouTube-ster Djuncan en de Edwin Evers Band, zorgde voor nog eens enkele duizenden bezoekers.

Geleverde diensten