NieuwsReferenties

Het Grand Gala du Kwek is een traditie geworden die onlosmakelijk verbonden is geraakt met het Bossche Carnaval. Het wordt reeds achttien jaar georganiseerd door de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch. Net als de Echte Bossche Prom in het najaar, een wat nieuwere traditie die ook niet meer weg is te denken. En sinds enkele jaren is Unlimited Vision & Sound de trotse vaste partner voor het geluid.

Voorzitter van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch is Roger Schouten. Hij legt, voor wie het nog niet weet, kort uit wat het carnavalsevenement Grand Gala du Kwek inhoudt. “De Koninklijke Harmonie zorgt dan voor de muziek. Alle nummers worden opnieuw gearrangeerd en we hebben dan het neusje van de zalm van de Bossche zangers.”

Veel werk

Het blijft qua organisatie niet bij alleen de muziek. Roger en zijn club organiseren het hele evenement en daar komt het nodige bij kijken. Dat geldt tevens voor de Echte Bossche Prom, die later in het jaar plaatsvindt. Ook dan staan muziek en zang centraal. Daarover vertelt de gedreven voorzitter: “Dat heeft op zich niks met carnaval te maken maar we proberen wel de gezelligheid en sfeer van het Grand Gala te evenaren.”

Het is allemaal vrijwilligerswerk, ook de artiesten krijgen geen vergoeding voor hun optredens. Daarnaast zijn er echter behoorlijk wat kosten. Gelukkig kan de harmonie rekenen op veel goodwill en zijn er veel sponsoren die zowel de club als de georganiseerde evenementen een warm hart toedragen.

Complexe jaren achter de rug

Vanwege de komst van het nieuwe Theater aan de Parade waren de afgelopen jaren qua organisatie nog ingewikkelder dan anders. De muziekavonden moesten uitwijken naar De Brabanthallen en de Maaspoort. Daar zijn qua bijvoorbeeld podium, licht en geluid veel minder voorzieningen dus er moest heel veel extra’s gebeuren. Daar heeft Unlimited Vision & Sound een belangrijke rol in gespeeld, voor wat betreft audio, licht en podium. Roger is blij met die ontzorgende ondersteuning. Het zijn drukke weken, verteld hij.

Een heel team aan vrijwilligers van de harmonie heeft aan beide evenementen steeds de handen vol. Dan is het fijn als je op ervaren partners kan rekenen die zorgen dat je optredens muzikaal optimaal uit de verf komen. Schouten zelf heeft het behoorlijk druk in deze periode van het jaar. Hij is ook Burgervaojer van het durp Oeteldonk, een sleutelrol in het Bossche carnaval. Dan helpt het als je zo min mogelijk andere organisatorische zorgen hebt, iets waar Unlimited zorg voor weet te dragen.

Toekomstmuziek

Naast dat ontzorgen noemt hij “de prettige omgang met elkaar” als belangrijke reden voor de tevredenheid, net als de wijze waarop wordt meegedacht om kosten beheersbaar te houden. Het moet immers wel allemaal van die vrijwillige bijdragen worden bekostigd. Wat de bestuurder van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch betreft wordt de vertrouwensband bestendigd. “We hebben nu een mondelinge overeenstemming dat we dit sowieso nog drie jaar gaan doen. En als het aan mij ligt wordt die samenwerking gewoon voortgezet want die is prettig en de kwaliteit is hoog, en daar gaat het om.”